happy halloween.


spenderar helgen med några av de jag gillar mest i hela världen.
intergalactic Åmål-day.

hänvisar till en annan blogg (en mycket bättre sådan) som sammanfattar dagen. 

och jävlar vilken bra dag! för jag trivs så fantastiskt bra i hennes sällskap och vet inte riktigt vad jag skulle ta mig till om hon inte fanns. och det är så sant som det någonsin kan bli :3 

imorgon ska jag stiga upp ur sängen, ta mig ur duntäckesfällan, och fara till jobbet. klockan 06:01 går bussen. åherre. varför jag inte sover? jag har för en gångs skull ett vettigt svar. kaffe. ett litet dilemma, dock. inget kaffe → huvudvärk → kaffe → ingen huvudvärk och en jävla massa energi → ingen sömn → huvudvärk → kaffe etc etc ETC! men imorgon ska till större delen spenderas på diverse tåg och bussar. sex timmars resa till sälen. så då kanske man hinner sova lite, mellan alla byten (!). men det är det fan värt. ska bli så jävla bra. juste. nu ska jag dricka en kopp kaffe till, packa klart och gå och lägga mig. tjalong.

conkret.

det är fullt av löv i hallen. vilket betyder att jag hade besök igår. 
det står pannkakor i kylen (nu ljuger jag, packade just ner dem i en bigpack). vilket betyder att det räckte. trots att vi blev fler än jag vågat hoppas på. 
det är soligt idag. vilket betyder att jag far till det något mindre soliga åmål, bara för att.

feather&birds.
gillar idén.

happy birthday!

hur konstigt det än blir när man blandar olika människor så mår jag så fruktansvärt bra av att se att det ändå fungerar. och det behöver inte mer än fungera. idag har varit fasligt bra. jag har känt mig som en i mängden, om det nu kan vara bra, på ett sätt. och sen var det ju faktiskt inte så att jag var en i mängden riktigt. bara nästan. men jag vet inte men det känns såjävlabra. och på något sätt är jag nöjd. done. it's over. typ. nu vill jag bara åka bort lite, träffa släkten, jobba, dricka mig redlös någon kväll, fika med några underbara, vara vaken hela natten med bäst, se på några filmer och sen tillslut ta farväl av karlstad. och sverige. jag önskar inte så mycket mer. jag är jävligt nöjd. godnatt.

I am the patient one.

jag har svårt att beskriva i ord hur det känns. även musiken sviker mig just nu, det är som om jag skulle kunna släppa lite grann och må så jävla uselt. och det är sådan musik som omger mig nu. hälften av mig vill så gärna må dåligt, isolera mig under duntäcket med musiken som får mig att känna mig som...a heartbroken teenager. men det gör jag ju inte. andra halvan vill så gärna...have the time of her life. mellantinget blir...aningen svårtytt. så jag väljer att må lite halvbradåligt och lyssna på underbara kashmir. och jag mår väl som jag förtjänar och orkar inte göra någonting åt det. jag vet ju hur jävla bra det kommer bli.

non-fiction.

Non-fiction is an account, narrative, or representation of a subject which an author presents as fact. This presentation may be accurate or not; that is, it can give either a true or a false account of the subject in question. However, it is generally assumed that the authors of such accounts believe them to be truthful at the time of their composition. 

Non-fiction is one of the two main divisions in writing. However, non-fiction need not be written text necessarily, since pictures and film can also purport to present a factual account of a subject.

And how about music?


,,,

ganska nyligen anmälde jag mig till reseledarkursen i Bad Gastein, Österrike. kursens upplägg ser ut såhär och jag peppar! framtiden är spännande och jag vill inte klaga så, gla tjej!

inspiration pt. II.


wordless/worthless.

när jag slutade jobba idag fick jag känslan av att jag skulle köpa julklappar. har nog börjat för tidigt i år, trots allt. åt pepparkakor igår. och drack godaste chaiteet. och chaite är ju faktiskt lite jul i sig. ska nog dricka lite mer idag. och se på employee of the month, bara för att den är så bra! ha. myser lite när jag tänker på att jag är ledig resten av veckan, fyller år på onsdag, åker till ÅMÅL på torsdag, tränar så mycket jag vill och träffar släkten till helgen(:

musik är ett underbart fenomen. typ som te och gott sällskap. de tre i kombination kan inte bli annat än bra.

ÅHMOL - år 1700

(-)

i don't really know what to say.


så jag laddar upp en vinterpeppbild istället.

bewildered in the city.

har firat mor, femtio år, snart, på torsdag. serverat och varit duktig. mått bra av att se olika människor fungera så bra ihop och kan göra min mor så glad. det förtjänade hon.

jobbade idag, kände mig levande. trivs så bra, faktiskt. med att möta nya, okända ansikten. pusha mig själv lite, att göra ett bra jobb. 

magen vänds utochin ibland. och jag jobbar på att inte påverkas, av någon. iallafall inte negativt. alls. ska bli hård som sten. men jävlar vad ont det gör ändå. skitsamma. jag vill inte.

jag mår bra.

winterstyle.

jag har hört att det ligger snö på vissa ställen i stan, inte bara i vår stad kanske. men där har jag dessutom sett den. och på drottninggatan är de i full färd med att att sätta upp julbelysningen. ohmy. jag brukar hata detta tjuvstartande, men inte i år! jag ska springa iväg till ica och köpa lite glögg! julmys, javisst!


fall.sånt som är höst.
ett träd. (ibland älskar jag bilder jag tar.)
ett par ögon. två år gamla sådana. men det röda håret är...höstigt. och jag saknar det lite.
ett riktigt gott te.

likgiltighet.

smått likgiltig, på ett bra sätt. det får gå som det går. idag har varit riktigt bra. det får vara så, utan analyser. min mor fyller snart femtio. det ska firas! tre helger i rad. förbannat bra. och jag fyller nitton. speciellt. måste firas, det med. ska bli gott. att fira alltså. som fan. gillade på riktigt den här låten. så lyssna.

feeder (feed her).

det känns lite mer okej att sova bort en hel dag när man verkligen har huvudvärk. nu har jag slutat anstränga mig så nu tänker jag må dåligt tills det vänder, automatiskt. ingen idé att försöka så jävla hårt. jag börjar bli hungrig. sugen på pannkakor faktiskt. spännande att man kan blogga via mobilen. inte sista gången. jag menar, man har ju som mest i huvudet när man INTE sitter framför en dator och försöker skriva någonting mer eller mindre intressant...

heart of hearts/still alright.

jag sitter helt handfallen och undrar vad jag ska göra. alla planerna för imorgon raserades. och jag som sett fram emot det så mycket och verkligen varit smånervös i flera dagar. besviken. jag behöver någonting som får mig att stiga upp imorgon. vad som helst. gärna någon som vill hitta på någonting radikalt. hör av er. 

och jag undrar lite, var alla läsare kommer ifrån. och varför. mest varför. om de läser för att det är intressant, på riktigt, eller om det är någon typ av tvångstanke, bara för att det är jag som skriver, eller om det bara är random, eller vafan. skriv en anonym kommentar. det skulle få mig att bli glad. gör det! jag undrar.

inspiration.


fönsterfrukost.

jag kom på att jag kunde placera min älskade TJ i fönstret (jag har inget skrivbord att ställa datorn på längre), vilket blev allt annat än sämre. sitter i sängen med duntäcket om mig och dricker mjölk, direkt ur paketet. utanför blåser det i de snart helt lövlösa träden (lövlös är tydligen ett ord, det blev inget rött, krusigt streck under iallafall) och jag ser himlen som faktiskt är lite blå. gillar molnen. min vilda, vackra hund, vissla, ligger ihopkurad vid min kudde. vi ska gå en promenad till ica och köpa smör sen, så jag kan baka brownies igen. men först... lyssnar på regina spektor. har den känslan. lite nervös. utmanar mig själv imorgon. beställde skinnhandskar från la redoute, äntligen. med 40% rabatt och gratis frakt. hoppas de passar! anmäler mig till reseledarkursen snart. när pengarna trillat in. då är det definitivt. på riktigt. jag har redan bestämt mig, men snart kommer jag kunna planera resan på riktigt. österrike i tio dagar. mmmm. jag ska ta en dusch och göra mig fin, så tanten på ica blir lite avundsjuk att hon inte är sådär ung och snygg, som jag. och juste, kängorna ska jag ta ner från vinden. det ska bli åtta minusgrader imorgon. pussciao.

you who pretend to sleep.

jag har börjat bygga grunden, den växer långsamt. grunden till världens bästa självkänsla. någonstans så vet jag att det är viktigare än allt annat och strävar mot det mest hela tiden, men på fel sätt. och misslyckas så totalt, om och om igen. men jag anstränger mig som fan! och det gör det hela så mycket värre. eftersom jag inte lyckas. och jag tror hela tiden att den här gången, då ska jag ansträng mig liiiite mer och det ska lyckas. tillslut. jag ska klara av att ta mig över kanten, den här gången. det saknades bara lite, vilket jag har nu, så nu ska det gå. men det gör det ju aldrig. och det enda som verkligen gör mig på bra humör, det är att vara med andra. spendera tid med fina personer i min närhet. min familj. nära vänner. okända, arbetskamrater, kunder, imaginära. men inte mig själv. och det är det jag tror att jag ska klara av. att jag bara måste klara mig över kanten, ensam, på egen hand, för att sedan äntligen trivas med mig själv, jämt. så jag söker mig till ensamheten. och det blir inte bättre. för det är ju det som får det att gå så långsamt framåt. det är istället andra som får min entusiasm att komma fram och mina ögon att glöda. jag vill ju så mycket. men jag kan inte göra det utan andra. utan dig. 

nu har jag brutit mitt eget löfte. jag skulle sova innan tolv. attans. misslyckande. men jag fick ut ganska mycket av den extra timmen jag var vaken. och jag mår bra och har motivation. så jag kan sova en timme längre i natt utan att få dåligt samvete. älskar det. godnatt. jag jobbar på att strukturera känslor och jag gillar att uttrycka mig i skrift. men jag måste bli bättre.

¤

"Normal is not something to aspire to, it's something to get away from." — Jodie Foster

en mans teater.

världens mest underbara människa. för det tycker jag.

-i've been dreaming of him tonight. but it's okay now. i can dream of anyone.

you can cry now.

nu känns det helt okej.

drömmar&mål.

måste påminna mig själv ibland hur sjukt fantastiskt det är att ha ett jobb. pengarna kommer snart rulla in, underbart! och jobbet är en typ av terapi i sig. när jag jobbat klart idag kommer jag vara mer än satisfied. 

det är kallt idag, så jag plockar fram mina kängor, äntligen. hört att det har snöat i vissa delar av sverige, can't wait! och jag vill åka skidor och dricka glögg och träffa nya människor och äta pepparkakor och sjunga julsånger och utmana mig själv med någonting jag aldrig gjort förut. måste göra något galet snart. en åmålsresa kanske? soph? 

G - O - D - M - O - R - G - O - N

chase out the night/stay in my arms.

idag mådde jag bra tack vare en gammal vän, jobbet och två glas vin. helt fruktansvärt härlig känsla man får av vin ibland. såg en lustig film och njöt av underbart goda brownies jag själv skapat tidigare i veckan. tillsammans med vinet smakade de ännu godare. precis en fredag som jag ville ha den. skapar mig en framtid. försöker att inte falla tillbaka, lyckas delvis. men han finns där och drar och jag vet inte hur mycket jag ska släppa efter. ibland vill jag bara ha någon där. godnatt alla trogna läsare.

[UPDATE] ÖNSKELISTA.

- iPod classic
- hårfön
- skinnhandskar
- te
- strumpor

i'm sara, and this is my heart.


it takes more than fucking someone you don't know to keep warm.

börjar förstå saker och ting nu.
vill starta på nytt någon helt annanstans.
(och det ska ju ordnas, så...)
men just nu,
just precis nu,
vill jag allra helst bara
krypa ner hos någon
och somna om.
känna värmen av någon annan
och slippa tänka och analysera allt och alla.
och sedan vill jag vakna upp
och bara vara.
inte tänka.
bara handla
efter känsla och intuition.


AUSTRIA.

det är nästan så att jag har bestämt mig. jag ska till österrike och gå en reseledarkurs! i början av december redan!! kan knappt vänta, det spritter i hela mig. men jag ska sova och se hur det känns imorgon. liiiite för taggad, såattsäga. men...livet! uhm, yeah. godnatt(:


dead hearts are everywhere.


you mean everything.

nu har jag äntligen bakat brownies ur leilas underbara kokbok. tycker om lediga dagar trots att jag blir stressad av att jag slösar bort dem totalt. fast idag har jag faktiskt varit lite bra. ansökt om reseledarjobbet, gjort en budget, diskat, bakat och faktsiskt ätit mat. lyssnar på gammal bra musik. snart ska jag spontanåka in till stan med min hund och spontanringa någon för jag är uttråkad och vill hitta på något. jag har inga pengar, dock. vad hittar man på då..? vill åka på konsert (såklart).

väldans vilket vackert väder vi välkomnas av vid vandrande.

kunde inte låta bli: gilla!

sts alpresor.

"Tack för din ansökan angående jobb som reseledare hos STS Alpresor.
Vi kommer att kontakta dig inom 7 dagar."

she wants something new to live for.

flopp.

jag var i stockholm i veckan och hade tre underbara dagar. 

hejdå.

field of musiq.

gillar olika. olika människor. det är nog det som driver mig. och jag tycker om mitt liv just nu. som fan. subway är inte bara pengar. och jag är trött och har ingenting intressant i huvudet (eller jo, jävligt mycket, men det kommer aldrig kunna skrivas ner ikväll) så jag undrar vafan jag sitter här för. nej nu ska jag sova. godnattlåten: Cat Power – Fool

still I don't lie when I say I love you.

precis såhär känns det och det känns så jävla bra.

ÖNSKELISTA.

- hårfön
- skinnhandskar
- strumpor

you slut!

idag är det kanelbullens dag och jag ska självklart baka bullar.
jag är ledig och mår förhållandevis bra.
det är så mycket bättre när solen lyser.
dagen > natten. så har det inte varit på ett tag.
får upp ögonen för ny musik. och gammal.
imorgon åker jag till stockholm och har kul.
jobb blire inte förrän till helgen.he starts with her back, cause that's what he sees
when she's breaking his heart, she still fucks like a tease
release to the sky, look him straight in the eye
and tell him that now, that you wish he would die
you'll never touch him again, so get what you can
leaving him empty just because he's a man
so good when it ends, they'll never be friends
one more night, that's all they can spend

scraps of tape.

Scraps Of Tape – Grand Letdown

RSS 2.0