tankar&sånt.

den här låten har jag minnen till. eller mest bara känslor, eftersom det jag kommer ihåg är så suddigt att det inte kan kallas minnen. mer känslor av ett tillstånd. förra tisdagen. när vi var i Göteborg och drack öl med Martin i de finaste kvarteren. om jag inte minns fel lyssnade vi på den här låten hemma hos en söt pojke. det känns som om den gick på repeat, men jag vet faktiskt inte. känslan från förra veckan kom tillbaka. jag har gått runt och sjungit på den utan att veta var den kom ifrån eller vilka det var som hade gjort den. den fanns i mitt huvud, och sedan kom Therese och befriade mig från funderingarna. uppenbarelsen, oh. den är rätt bra, faktiskt. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home

jag öppnar msn-konversationen, bara för att få se visningsbilden. löjligt. jag vågar inte skriva någonting, men jag vill så gärna förklara. allting. jag vet att det kommer kännas bättre, men det känns som om det har gått så lång tid. och jag känner mig så ytlig. men jag behöver verkligen ordna upp saker. kanske är det ett steg på vägen. kanske är det precis det som behövs för att jag ska kunna släppa de värsta känslorna från denna hösten. det är väl värt ett försök, men jag vill inte sabba det. tycker att det är för viktigt. löjligt. jag har skjutit upp det  för länge. det är bara en grej i mitt huvud som jag själv förstorar upp. det är mitt eget fel. men det har ändå hjälpt mig så sjukt mycket. jag vill så gärna att det ska vara någonting som tar mig framåt, utvecklar mig, stärker mig. inte drar ner mig och gör mig sommarsaknande. den kommer ju aldrig tillbaka ändå. och jag kan inte göra så mycket åt att jag inte tog tag i det tidigare. löjligt. jag vill inte lämna Sverige i det här tillståndet. 

det är ändå förhållandevis bra. jag gick, ensam och osäker, till ett café. satt och drack kaffe, visste inte vilken musik jag skulle lyssna på. ville inte förstöra känslan i den. tänker att jag kommer förknippa musiken med de känslor jag har när jag lyssnar på den nu. och det vill jag inte. då är det ju förstört. efter en halvtimmes kaffedrickande mådde jag bättre. det är lustigt. tiden gör under. det är lustigt. vill inte vara beroende av någon annan, så det var bra. skönt. 

framtiden är så osäker. vill så gärna att det ska bli bra. det känns inte bra, trots att det är det. trots allt fint jag har, allt roligt jag gör, alla underbara människor som ändå bryr sig om mig finns inte känslan där. jag vet inte vad jag ska göra åt det, försöker och försöker, men det går inte. det sitter i mitt huvud. skyller på att jag är hormonell. men jag vill kunna bestämma själv. jag vill känna att jag har någon eller något bakom mig när jag åker iväg, att jag har någonting att komma hem till igen, någon att skicka små uppdateringar från alperna till. och det har jag ju. men det är någonting med känslan. att det ska vara så svårt att ta tag i det själv och förändra! chillar lite och tar dagen som den kommer. jag har nästan packat klart. men ja, jag tycker om allting egentligen. det sitter i mitt huvud. jag behöver nog komma bort lite.

embrace me.

det är så roligt att när han sjunger "breaks" bryts rösten lite. charmigt. fast inte i den här låten, ju. men den är också lite bra. keeping annars. de två bästa albumen finns inte på spotify. shame.


further.

jag vet att det är så jävla rätt. det känns ensamt ändå.

one two HEY.

idag har jag fått saker gjorda. det är bra igen. äntligen.
lättnaden. glädjen. tröttheten. tacksamheten. samtidigt är jag rädd.

jag har införskaffat ett underställ och skidsockar (kommer kunna åka ordentligt med skidor i vinter!), köpt en begagnad iPod Classic och hörlurar (kommer klara resan till Österrike på fredag med 120gb musik och 36 timmars batteritid!), lånat böcker (kommer förlora mig i andra världar när jag vill!), träffat flera personer jag tycker om (värmer i magen, stärker mig), fikat, träffat coach, åkt buss, läst, lagat paj, ätit pepparkakor. 
sådant som jag brukade göra. sådant som tidigare var så självklart och jag tagit avstånd från de senaste veckorna. fan vad bra. fan vad jag taggar!

klicka länken, gillar bilderna!
http://www.flickr.com/photos/fredfisher/galleries/72157622258747275/

rated r.


chemicals.

Of Montreal – Heimdalsgate Like A Promethean Curse
I'm in a crisis
I need help
Come on mood shift, shift back to good again
Come on mood shift, shift back to good again
Come on, be a friend

fall and falling. fine.


and they'll be placing fingers through the notches in your spine.

 and they'll be placing fingers through the notches in your spine.
room on FIRE.


JAG HADE NÄSTAN GLÖMT DEM! (strokes) det albumet. åh. ett av de bästa, någonsin.

får den känslan jag hade i somras, när jag mest satt i mitt kök och lyssnade på musik och försökte bli frisk från två hemska virusinfektioner. ingen ville träffa mig. smittsam tös. men jag mådde bra. på något konstigt vänster. har fortfarande långsinta efterskalv från sjukveckorna, men det ska fan lösas nu, har fått hjälp. ahwell.

vår favoritstad.

hon är fin, min kvinna. och hon tar redigt snygga bilder, hon inte bara är jävligt. nu har vi haft sådär kul igen, och jag har inte mycket till kamera, om man jämför. så spana in. vad vi gjorde. för det var en fasligt värd resa. uhja. allting var liksom kul och så. kan även skratta åt sista kvällen lite, nu i efterhand. hihi.

winnerbäck.

vi besökte en tatueringsstudio när vi var i göteborg. soph bättrade på den hon har på handleden.
och de spelade winnerbäck. jag märkte hur bra det passade mitt humör. så nu blir det lite winnerbäck.

igår var vi på a night at the opera - en hyllning till QUEEN. och jäääävlar vad det var BRA! fyfan.
och queen är inte heller helt fel. gör mig faktiskt lite mer motiverad att försöka iallafall.
men det är väldigt svängigt. tycker bättre om att vara hemifrån. fast det är skönt att sova i sin egen säng.

lönen kom idag, skarpgilla!! mycket mer än jag vågade hoppas på. nu ska jag göra någonting jag borde
gjort för flera månader sedan. gött.

what is loneliness?


loneliness is viewed in three important ways:
  1. it results from inadequate levels of social relationships,
  2. it is a subjective experience, and
  3. it is an unpleasant feeling in which people experience a strong sense of emptiness and solitude. it has also been described as social pain - a psychological mechanism meant to alert an individual of undesired isolation and motivate her/him to seek social connections. common terms used to describe loneliness include: pain, lost, nothingness, overwhelming, numb, and afraid.

raised fist.

sitter på mcdonalds med sophia och adam och dricker kaffe och äter kanelbullar. taggad och glad. tycker det är helt fantastiskt i göteborg. gillar det skarpt. haga, järntorget, masthuggskyrkan, tofuburgare i nordstan. allmänt bra människor. allt tillsammans gör det så mycket lättare att inte tänka eller känna. älskar det. åh, jag trivs och livet är bra. pusshäj.

and we can start all over again.

det känns så mycket bättre att bara lämna huset. och inte blir det sämre av att sitta på ett tåg och veta att jag kommer befinna mig i göteborg om några timmar, med bästaste bäst. och att vi ska på konsäääär ikväll och inte behöver tänka på så mycket annat än det som är just nu. det är nog det mysigaste vädret att åka tåg i. snön viner utanför och det är vitt på marken och taken och frost på träden. det är nog det finaste ändå. frosten. tänker på boken om olles skidfärd som vi läste när vi var små. med farbror rimfrost, om jag inte minns fel. och vi ska sitta på göteborgs mysigaste caféer hela dagarna och dricka teeee och äta lustiga kakor. wei. gillar redan.

the past is a grotesque animal.

det jag tycker allra allra mest om får mig att må så fruktansvärt dåligt. alla vänner och alla minnen är infekterade. och jag vill bara radera alltihop. och det värsta är att sanningen håller på att krypa ifatt mig, och jag orkar inte öka tempot, springa snabbare. jag vill så gärna klara det, men jag vill inte glömma. jag vill minnas det bästa, hur det än slutar. men nu skulle jag gärna slita ut mina ögon och kasta iväg dem. bubblar lite i mig. av blandad ilska och rädsla. för sanningen och känslorna. de kan gärna hålla sig på avstånd ett par dagar, sedan har jag tid. det hade inte behövt bli så här. sluta tro att du vet vad som är bäst, för mig.

och låten då. lyssna lite. 
Of Montreal – The Past is a Grotesque Animal

correction.

fast nej, jag ångrade mig. hissing fauna var nog gårdagens album.
Belle & Sebastian – Storytelling är snarare dagens.

dagens förjävligheter.

» album: finns VISST på spotify, trevligt nog! Of Montreal – Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
» sämsta: ilskan som inte kommer ut på något vettigt sätt. 
» bästa: chaite och pepparkakor. tveklöst.
» känsla: ensamhet, tokigt nog.
» OUTFIT: mys. tänk sockar, typ.
» rätt: gröt, alla dagars rätt. aldrig fel. (inga pannkakor idag..)
» ord: kanske.
» datum: 21 (om du undrade)

at least, the war is over.

Stars – In Our Bedroom After The War

heartless/head full of wings.

jag vill tatuera mig. om du inte hade förstått det redan.

:J


jag har en underbar känsla i magen. trots allt.

blogtips.

sådant där som alla alla gör. tipsar om bloggar de läser. men det kan vara värt :)
här är några favoriter, de jag följer helst. klicka på bilderna så kommer du dit. lovar.

 

en blogg av julia. fina bilder, fina ord.sjukt vackra foton på sjukt vackra människor.världens bästa individ, som inspirerat mig i allt sedan jag var tolv. 
på alla sätt. here you get azum photos, music and wordz.

tatueringar. 
(the biggest source of inspiration that is)


galet underbar brud som just flyttat ifrån mig. 
ritar lite då och då, fotar, skriver. like!


master of beauty blogs. 
har lite tappat suget för den kategorin. men hon är bra.
(8)


you need the friends you have left, to wrap around your heart.

det var precis så här jag inte ville ha det. orkar inte tänka, vilket gör det mycket enklare att bara jobba. för pengar kommer absolut lösa alla problem. pengar kommer kunna ta mig någonannanstans och jag kommer kunna bli nynyny ännu en gång. men jag är så jävla trött på att förlita mig på att framtiden ser ljus ut. det är bara någonting jag intalar mig själv, som får mig att stå ut och ta mig igenom det som är nu. för Dåtiden är över. på riktigt. hur mycket jag än försöker få den tillbaka. hur mycket jag än saknar den känslan, som jag hade då (på mew-konserten, bara som exempel. under den här låten), hur lycklig och fri och självständig jag kände mig. med allt man någonsin kan drömma om. och nu känns det så avlägset. Dåtid är över. Dåtid har sagt adjö, så dramatiskt han bara kunde, och kommer nog aldrig höra av sig igen. och jag kan inte annat än sudda ut allting, långsamt, för annars är det som vassa nålar. och allting är mitt eget fel, så jag ska ge mig. tycker mest att jag är löjlig och vill inte erkänna hur det egentligen känns. för jag har lärt mig att stänga av känslor. jag har lärt mig mycket den här hösten. och det var precis så här jag inte ville ha det.

pretending i'm miserable.

but right now it's the other way around.

I don't feel alright, in spite of these comforting sounds you make.världens bästa låt typ.don't make me do this.

duns. naiva jävla unge som tror att hon vet hur det går, vad hon får, vem hon blir, när det fungerar igen, varför det är som det är - men ingenting stämmer ju. borde fan skärpa mig och inse att jag inte kan skapa min egen drömvärld, utan att det är någon annan som står för innehållet och detaljerna. det blir ju liksom aldrig som man har tänkt, så det är lika bra att inte tänka. för har man tänkt det så blir det ju inte så. så jävla dumt.

so many words, but nothing said.


getoverit.

(jag är fantastiskt fascinerad av hur mycket jag hinner göra ändå. trots att det enda jag egentligen gör är att jobba.)

gillar att jag börjar få rutiner. (mmmm frukostgröt)
gillar att jag börjar tycka att det är stimulerande att stänga på subway.
gillar att jag trivs på jobbet. (människor!)
gillar att jag var ute i fredags. (människor)
gillar att jag åker till göteborg snart, med bäst, och går på konsert.
gillar att det snart är helg. (min helg.)
gillar att vi utökat tesortimentet hemma, med en hel hylla. (hittade gömda teer<3)
gillar min rutiga maxiskjorta. (den är fin och den är stor (that's what she said))
gillar ostkaka. 
gillar att jag är humörsvängig. trodde aldrig att jag skulle säga det. skriva.  
gillar att jag har såjääävlamycketpengar, och bjuder söta flickor på drinkar och latte.
gillar att jag ska sova nu och bara jobba fyra timmar i morgon.
gillar rätt mycket just nu. mer än jag trodde.  (gillar det!!)

fan of volume/fåfänga.


sky is womb and she's the moon.

skriver och raderar, skriver och raderar. 
väntar på ett svar.
skriver och raderar. 
fyfan vad jag önskar att jag vågade.

do you read me?

nu skriver jag word-dokument igen. önskar att jag vågade berätta hur det är, egentligen.

give me beauty...or give me death!

sitter och halvnjuter av den känslan som fortfarande infinner sig i min inte helt nyktra kropp. ler åt ögonblicket och vet att det snart går över. men jag har haft en underbar kväll, trots att det inte varit särskilt speciell. jag överträffade mig själv. jag träffade nya och gamla, pratade mig hes, dansade lite, satt och betraktade desperata pojkar och avfärdade en och annan, kände att jag tyckte om att inte passa in, att jag passade in genom att inte göra det på något sätt. så avslappnad och självsäker, innesluten men ändå social och lite lagom. det är inte ofta jag är lite lagom. jag hamnar i min bubbla där ingen kan nå mig, ingenting kan skada mig allvarligt. och imorgon kommer jag inte tro på att det var på riktigt, utan tacka alkoholen för dess inverkan och dra mig tillbaka och tro att jag är socialt inkompetent. vet inte om jag är mig själv. vet inte vem som är jag. det är bara när jag är med dig. som det känns rätt. men ändå så fruktansvärt fel. och det kommer jag aldrig erkänna på riktigt. och någonstans så vet jag att det kommer bli bra, så jag slappnar av och väntar. slutar anstränga mig och låter det komma till mig. ansvarsfullt, sara.
vägrar redan nu radera detta. så.

conclusions?


spine.

blommor som luktar svett, tusen små lampor som lyser upp hela rummet, ett värmande duntäcke omkring mig, med delfiner på, musik som jag inte längre kan identifiera mig med, sju olika sorters teer som står på bänken, som väntar på att få smaksätta hett vatten, och jag vill inte sova än, för jag vill prova alla, raggsockar utan häl, tillsammans med kanske världens mysigaste skjorta, ingenting mer, en soffa, en morgon att se fram emot, dricka te, jobba många timmar och känna mig nyttig, längta efter nästa lön och önska mig bort, tränga bort tankar om denna märkliga psykiska ensamhet, fånig tjej som låtsas hon mår dåligt, planera i mitt huvud hur jag ska lägga upp de kommande veckorna, förbannar mig själv för det ordningssinne jag inte har, trivsel på jobbet, smältande snö, fars dag på söndag, ingenting att direkt se fram emot, för många arbetstimmar, för lite sömn, promenader, och imorgon ska jag koka pasta.

and spine's my new favourite word. I love what he sings.

midnight inspiration.


of Montreal.


söta pojkar på subway - del 1.

(bakgrundsinfo: tre tonåringar av det manliga slaget kommer in på subway. alla tre pratar riktigt bred värmländska. fördomar? ja. absolut.)

pojke #1: "jag tror jag ska ha en sån där...nummer åtta."
pojke #2: "en steak and cheese?"
paus
pojke #2: "vad betyder cheese?"

chrome?

fan vad underbart mitt teckensnitt blir i internet explorer!! ohLORD! du som använder explorer får fan skylla dig själv hahahahahahahahaha


schnee im ganzen land?

såpass. my mind tells me a story, I listen. I write. but I won't ever get why it bothers me this much.

________

utelåst från subway igår och tackar mitt sällskap för annars hade jag gråtit och inte kommit hem :3

håller mig borta från hemma idag. mår så mycket bättre då. nu är det mörkt ute och jag ska åka hem och göra soppa och kanskekanske våfflor. idag är jag ledig. resten av veckan kommer jag jobba tills fötterna blöder. hejdå.

never underestimate the power of the dark fors.
aiming for the bottom's never been my choice.

Jag har tänkt så många tankar, otillåtna tankar, om dig. Om oss. Fantiserat och föreställt mig hur livet hade kunnat vända om jag inte... Om jag hade vågat...

Är det värt det? Jag vill inte leva på en lögn, en föreställning av någonting vackert, men är det inte alltid så, i vilket fall? Och kommer jag någonsin hitta någonting som är tillräckligt verkligt?

questions in my head.

jag skriver ibland
när jag har mycket
i huvudet
och ibland är jag så full
att det inte blir ordentliga meningar
men jag måste få ner det 
så jag skriver word-dokument
och sparar och glömmer bort 
för att sedan hitta det igen 
några veckor senare 

upptäckte att det jag skrivit
inte alls var så farligt oordentligt
utan nästan tillochmed lite fint 
så nu hade jag tänkt posta det
men jag tror jag låter bli. 


kan du inte ge mig ett låttips?
kan du inte göra mig sällskap någon dag?
kan du inte berätta någonting du gjort i veckan?
kan du inte bara höra av dig, lite spontant, som du brukar?
kan du inte hinta lite lagom om vad du egentligen tänker om mig?


hej, jag har tänkt så många tankar, otillåtna tankar, om dig.


good arms vs bad arms.


signs of a good weekend.

självklart var min helg en bra sådan. jag menar, jag spenderade den med de jag tycker om mest. och jag kände att det fanns ännu fler saker att glädjas åt, gratis mms till exempel, ha. men det är alltid lika hemskt att komma hem. och skönt. blandad känsla. ska jobba stenhårt såatteeee. ja. 


en av flera fantastiska människor jag är släkt med. lite galen så. en av dem jag gillar mest i hela världen.

fick en trisslott och vann tjugofem kronor.


använde min fantastiska hatt i regnet. min numera dålig-hårdag-räddare.


jag hoppar halloween totalt i år och går in för julmysande redan nu. pepparkakor med ädelost är en fantastisk kombination. och juleskum. det godaste icke-hemlagade julgodiset.


promenad på fjället med finaste, galnaste hunden. och familjen.


mor fyllde ju faktiskt 50. finaste tårtan. kusindesign. och fruktansvärt god!

now dance, fucker, dance. man, he never had a chance.

offspring-mood

just three of them.

Mew – New Terrain
Broadcast 2000 – Get Up And Go
Neutral Milk Hotel – In The Aeroplane Over The Sea

new terrain.

den här veckan ska allt overkligt bli verkligt.
den här veckan ska jag utmana mig själv och anstränga mig på riktigt.
den här veckan ska allt tråkigt bli roligt.
allt otänkbart bli möjligt.
allt svårt bli lätt.
allt nedtyngande bli lättsamt.
allt jag de senaste månaderna bara föreställt mig ska bli verklighet. 
för jag är förbannat trött på att gå runt och drömma och hoppas och tro och anta.

RSS 2.0