make the list with a twist.

en mysig helg. precis vad jag ville ha och orkade med. hade en trevlig midsommar också, som inte såg ut
som någon annan midsommar jag tidigare haft men det var vad jag behövde. nu peppar jag peace&love, till tårna! jag har fått en stor dos gos, en stor dos pojkvänsmys, mycket bra. välförtjänt och lagom. pizza och glass och sånt som inte kräver så stort engagemang. nu sitter jag mest och gillar min nya dator. gillar högtalarna jag fick av honom. gillar damien rice. gillar att vara lite småhungrig. gillar att känna att jag har mycket att göra. äh. intalar mig det. imorgon ska jag köpa en grön regnkappa.
det verkar vara på tok för svårt att få tag på en röd. men det ska ju ändå inte regna på peace. kanhända att det är två veckors öppet köp och om jag inte använder den kan jag kanske lämna tillbaka den? hah. det luktar mat och jag har inte varit ute idag. måste göra något som tröttar ut mig så jag kan sova tidigare än sent. men springa klarar jag inte, förkylning som håller sig kvar. men! pepp. festival snart! åhåhå. borde packa också, juste. vad ska man inte glömma? behöver hjälp från utomstående känner jag. mhm. men ja, något vettigt. sortera tvätt. och så... lista upp allt som behövs, städa mitt rum, få lite ordning. det är så mycket snack och lite verkstad här just nu. jag borde skärpa mig. imorgon ska vara en effektiv dag och jag ska gå upp tidigt, efterson D jobbar. tycker om tidiga morgnar. nej, slut på tjatter. jävlar vad mitt huvud är ostrukturerat just nu. ursäkta svammel. häj.

band of horses - st. augustine


peeker

älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar min nya dator! helt fantastisk(:
glad midsommar också, jag får umgås med min pojkvän hela dagen jag är överlycklig! ska få hans högtalare också så nu kommer jag kunna lyssna på bra musik var jag än håller hus! herregud! btw, jag är lycklig.
jag har världens bästa pojkvän, världens bästa vänner, världens bästa liv. tack.

under the table and dreaming.

sitter och målar tunna lager av mitt nya oranga assnygga nagellack. gillar! funderar på om jag ska ta mig själv under armen och släpa mig in till stan, läsa en bok i solen, leta efter nya shorts och äta lunch med mig själv. kanske det. idag ska jag packa upp min dator. spännande. jag är, som alltid, sugen på milkshake. vill bo i usa och kunna gå runt hörnet för att hitta närmaste milkshake bar. orange är nog min favoritfärg när det kommer till nagellack. faktiskt. 

jag har en grön slinga i håret också. blekte en hos soph igår för att se hur bra mitt hår klarar av en blekning. jag ska nog testa att bleka hela någon gång i år. i sommar tror jag nog bestämt. före eller efter grekland? ahwell. det blev gulorange. så, jag ska nog färga det lite mörkare eller något sen. slingan blev gröngul iallafall! hemskt trevligt med färg, måste jag säga.

frihet

onsdagsmorgon.

planerar fika, lyssnar på en peace&love-playlist, kollar upp om det är möjligt att åka till hultsfred, öland och dalarna, äter lingonfil (mmm), älskar tidiga morgnar, bläddrar i a piece of cake, laddar för att sätta igång med smuldeg. jag gör det nu. åh, glad tjej!

måndagstrassel.

riktigt bitter. riktigt irriterad och arg och ledsen och det är så jävla skönt. unnar mig att vara surt hormonäckel, det var längesen. förstår inte riktigt varför allt går emot mig på samma gång, men jag gillar det. perfekt, då kan allt det bra komma samtidigt också. och det är måndag, de brukar se ut såhär.

jag sov dåligt i natt. min rygg tål ingenting längre och jag har blåmärken från jagvetintevad men kanske är det studentveckan som gör sig påmind än. och sen går jag in i saker, för jag vet inte hur stor jag är. även om jag har krympt. min säng är inte tillräckligt bekväm den heller, så jag flyttade in till min systers. hon försvann. frågan är om jag kommer sova särskilt gott ändå eftersom min hals beter sig som den gör, plus att jag förmodligen kommer må ännu värre imorn än vad jag gjort idag. fan.

jag har en virusinfektion i kroppen, hata. man kan inte göra någonting åt det, det gör förbannat ont, man vet inte när det kommer gå över, OM det går över, och man orkar ingenting. min far har just blivit av med sitt virus (lämpade han över det på mig?) som han hade i över två veckor och mådde skitkasst av. rädd tjej cyklade till vårdcentralen och hoppades nästan att hon skulle ha streptokocker ett tag. 

och juste, cykeln var ju inte hemma, för den hade syster tagit. hon kunde väl tagit sin egen cykel, kan man tänka, så kunde jag ta mors extremt fina, extremt snabba crescent (jag äger själv ingen cykel (ingen cykel utan punktering, jag har två med punktering)). irritationsnivå: hög. studsade iväg i snigeltakt till BJ (familjeläkaren), vidare till ica med mors ica-kort i högsta hugg och handlade (noterade att de svenska jordgubbarna kostade 45 kr/liter, JÄVLAR) och åkte sedan hemåt, för att halvägs hem tvingas vända och köpa skorpor till en hjälplös mor. 

ja, min mor är ännu mer outhärdlig när hon är sjuk. det gör det inte bättre att jag också är sjuk, nänä. kort stubin på henne och jag tvingas göra allt (egentligen var jag nog extra irriterande, men hon behöver ju inte vara arg för det, va?). höll mig i köket hela dagen. bakade, bakade, gjorde saft, bakade och lagade asgod mat. jävlar vad duktig.

eftersom det mesta har varit kasst idag har jag försökt uthärda dagen för att det snabbare ska bli kväll så jag kan träffa D. men nej, missförstånd som vanligt och nu ligger han säkert och sover och bryr sig inte om att typ, höra av sig. bitter tjej, känner mig verkligen pmsig. tur för honom att han inte är här, det skulle inte blir särskilt kul för honom. damn, no. (om han hade varit här hade jag varit urgullig eftersom jag har saknat honom hela dagen, jag vet, men just nu låtsas vi inte om det)

datorn som jag så glatt bestämde mig för att köpa gick idag upp i pris! cheers! femhundra kronor är väl ingenting, fast jo, eftersom jag inte behöver betala resten. hellvette. det som verkade så galet bra och nu måste allt göras om igen och en ny dator hittas vilket kommer ta hela jävla veckan för jag gissar att D inte kommer ha tid, eller lust, eller ork, eller komma ihåg det överhuvudtaget (jag vet att han visst kommer vilja hjälpa mig men jag är sur, okej?!)

åh, ja, nagellacket har skadats, vilket betyder att jag måste ta bort det och måla på med något nytt (sprillans?) snyggt (kanske orange?) imorn. perfekt. vi beställde nagellack för nästan 800 kr. härligt. 

nej, nu kommer febern krypande. bäst jag går och lägger mig. måste hinna sova innan jag vaknar av att jag inte kan andas. ja jesus. tror jag går upp tidigt imorn med, och åker in till stan. känner för en ensam dag på stan, med en bok och musik, en smoothie och en sub. kanske. eller så ligger jag i sängen hela dagen och önskar att jag var mindre ensam och mindre patetisk.

så. nu har jag skrivit av mig.

baksugen.

att baka med fluff, typ. jag ska nog testa det idag :D

kärl ek

kärl, rörformiga strukturer i kroppen som försörjer alla vävnader och organ med blod. Till blodkärl räknas artärer, vener, kapillärer, arterioler och venoler. Blodkärlen är kopplade till hjärtat i ett slutet system vars uppgift är att pumpa runt blodet i det stora, respektive det lilla kretsloppet.

ekskogseksommarekQuercus robur, art i familjen bokväxter. Det är ett storvuxet träd som brukar antas växa långsamt, men i själva verket är ganska snabbväxande. En ek kan bli många hundra år gammal, men de riktigt stora trädens ålder kan vara svår att avgöra då de ofta är ihåliga, vilket gör att man inte kan räkna årsringarna. Ek har karakteristiska parflikiga blad med rundade flikar och kort bladskaft.

peace&love.

JAG PEPPAR

billy talent - john fogerty - julian casablancas - mew - nofx - the ark - the hives - them crooked vultures - vampire weekend - okkervil river - the kooks - amanda jensen - danko jones - dlk - biffy clyro - johnossi - hardcore superstar - miike snow - andreas grega - khoma - nikola sarcevic - sick of it all - venerea
har jag glömt något?

mew

jag vet inte vad det är men jag älskar det - mew

sonne, sex und schnee. typ.

åh, jag gjorde en prinsesstårta för första gången igår! det var underbart och måste göras om, den smakade rätt gott dessutom(: även dagen efter. tycker om min pojkvän, ohja, så galet mycket. idag skall göras lite nytta. ehe. men det är fint väder och det är trevligt! peaceandlove-biljetten ska bokas också, inte glömma. jublar lite inombords men vågar samtidigt inte riktigt hänge mig åt alla känslor. rockin'. kram på livet!

okkervil river - lost coaslines
jag blir pepp av låten och de kommer till peace&love!

a piece of cake.

efter att ha sprungit fyra kilometer och pressat sig ytterligare etthundra är hon rätt nöjd. nöjd med tillvaron, nöjd med sig själv, nöjd med livet, nöjd med sina tankar som verkar vara på väg i rätt riktning. hon luktar gummi om händerna, det är inte ofta det händer. hon plockade fram några märkliga gummiband som används för att träna småmuskler i armarna. det är nästa projekt. kanske. just armarna. att vara så klen som hon faktiskt är för sin kroppsbyggnad är nog ett brott. hon blir långsamt mer och mer taggad på livet, lyssnar på eluvium och räknar minuterna tills hon ska bada. det kan vara kallt i vattnet, men det gör ingenting. alls. hon kan inte låta bli att tycka lite synd om sin hund som otåligt stirrar på henne nerifrån hallen. bäst att fara. senare kanske hon ska baka. en amerikansk bröllopstårta, eller något liknande ur a piece of cake, världens finaste kokbok. mm. men nu gäller det att bli varm igen, för att vilja kliva ner i det kalla sjövattnet.

palsternacka.

scared - shitless

drygt att jag är i grekland när allting verkligen händer. drygt att det ska vara så dyrt att åka på festival. drygt att jag inte vill stanna i karlstad. drygt att jag vill börja om helt på nytt. drygt att jag är feg. drygt att verkligheten inte ser ut som jag vill att den ska se ut och att jag någon gång kommer förstå
vilken dröm jag lever i och falla ännu hårdare än jag någonsin kunnat föreställa mig. 




sommar




världsomsegling.

vill inte falla ner igen. tar lite avstånd, vågar inte riktigt. är inte tillräckligt stark. vad är det som behövs? känner mig inte trygg i det. måste bort, iväg. upptäcka. uppleva. men varför ska det vara så svårt att väva ihop två liv? jag är lite trasig. jag behöver tid. jag behöver diskutera ut någonting bra som får mig att sluta irra runt och leta efter lyckan överallt.

jag föll lite. jag fick tillbaka gamla känslor och jag vill inte. det måste vara nytt, får inte svärtas med det gamla, det hemska. håller tillbaka men känner att det inte går så bra. känner mig ensam och tråkig, var kom den känslan ifrån? tycker så mycket mer om spänningen. vad blev det nu? tar ett steg tillbaka och observerar. varför är jag så dum ibland.

faked.

jag hade världens bästa studentdag. det var så galet kul, alltihop, och det kändes bra. nu har jag varit ensam för länge. ska torka bort blod från fötterna och gå och lägga mig och läsa. vill ha tillbaka igår. fan. snart kommer verkligheten ifatt mig, det blir inte roligt då. jag ska ha en dålig dag snart, har jag bestämt. sen ska jag resa på mig och ta emot framtiden, vara gladare än gladast, göra vad jag vill, vara tydlig och bestämd, förklara för alla hur jävla bra de är och stråla som en sol.
godnatt

gör mig glad.

jag har känt mig så tråkig som bara skrivit en massa ointressanta saker. lite bilder(:
snart är det slut.

[-]

mm, och fan vad drygt att immanu el kommer till frizon på torsdagen och anberlin på lördagen. doh.

allra.

david fridlund inleder min dag (ett av världens bästa album). jag har ont. ont i fötterna, ont i huvudet, ont i ryggen, ont i magen, ont i ögonen, i hela ansiktet, ont i hjärtat (lite). min säng är så sjukt jävla obekväm att jag inte vill sova. det känns inte som jag blir tillräckligt utsövd. ansiktet ömmar när säkert fem finnar försöker tränga fram men inte lyckats än, aah. vädret är lite som jag känner mig. men samtidigt håller jag på att spricka. alla känslor som inte får komma fram, som inte får visas och som hålls nere under ytan av all kraft jag kan uppbåda. men det känns ändå bra. jag känner för att åka och köpa godis, bjuda hem någon och se en film. eller kanske inte bjuda hem någon. ikväll skulle jag vilja umgås med trevliga människor, prata om minnen och äta glass. bara ha trevligt. enough is enough let the music stop ♪  minns hösten -08. musiken blir ännu mer melankolisk än den redan är pga de minnen jag har från den hösten. hur dåligt jag mådde och hur underbar D var som kunde ta mig ur det. älskar honom för det. inte bara för det, såklart. för allt. det är för mycket känslor i låtarna att jag fasar lite för min reaktion när jag lyssnar på dem. jävlar vad jag är sentimental. 

allra är det snyggaste ordet jag vet (näst efter facklitteratur, häh), varför rubriken är just allra.

frengers - not quite friends but not quite strangers.

sex (6) faktum:


min balklänning är så jävla snygg
jag är så jävla pepp på studentvecka
jag har handlat smink för 509:- idag!
en finne har så lägligt trängt fram på min haka
jag har hårdilemma: tvätta idag eller imorn? eller båda?!
glädjen rusar genom mig och jag får ingenting gjort, jag vet inte var jag ska börja




jag måste se om jag överhuvudtaget klarar av att sminka mig tillräckligt balsnyggt, och om håruppsättningen jag planerat kommer fungera alls. hihi, jag känner mig jättetjejig! :D

har kommit på en sjukt bra studentpresent till de jag tycker om. ingenting stort, men sådär lagom personligt.

kvällsfika.

att jag blev förvånad av smset var ingenting emot hur förvånad jag blev av samtalet och uppdykandet och det faktum att vi faktiskt fikade till klockan två. jag är inte ett dugg trött, jävla kaffe, och måste gå upp igen om fem timmar. min kropp vill sova. men imorgon kan bli riktigt fint. på nätterna har man mycket fler ord i huvudet. vilken uppochner-helg. minst sagt. hela veckan, förresten. jag har hunnit med jättemycket! har mått jättebra och jättedåligt, samtidigt(: mest bra. jättekonstigt. det finns så många människor. 

jag fick världens mysigaste kram idag. alldeles nyss. saknar. doften kändes alldeles för väl igen, och saknades alldeles för mycket. nu har jag varit vaken alldeles för länge och borde pallra mig till min alldeles för obekväma säng och sova. alldeles ensam. eeeeeehelvete.
godnatt

studentmössor&solstrålar.

jag sitter och provar studentmössan och lyssnar på damien rice, utan att må dåligt. lisa hannigan förgyller med sin underbara röst. jag hatar "den fräscha doften" mössan drar med sig, hela jag luktar snus/äcklig hårspray/[äckligt] nu. 

om en vecka är allt som har med skolan över! jag får göra precis. vad. jag. vill! och det ska jag! undrar hur min sommar kommer se ut, utan pengar. kanske ska jag ringa hemtjänsten nu, eller baka chokladbiskvier. hmm. jävlar vilken fin dag idag, faktiskt. men jag är trött, liksom mina fötter. ska ta ett fotbad och läsa en söt bok. mhm. 

uppgång och rejäl nedgång. för stora shorts. och bikini, och byxor. sy in? eller gå upp igen, undrar vad som skulle passa mig bäst. min förkylning ska bort, sen ska jag bada! och springa varannan dag och le som solen, för jag är glad. så sjukt lycklig. en liten detalj bara, men annars ser framtiden ljus ut. 

skaver på nyckelbenen. bikinin. som ska sys om, typ nu. gillarn. den är röd och lila. 

men bada fötterna sa jag, oui.

såhär ser vädret ut i karlstad framöver!

hide&seek.

jag vill skriva ett riktigt sorgligt blogginlägg, men jag tror jag låter bli. det är liksom inte sorgligt. men det kan bli, jag kan göra det hemskare än det egentligen är genom att sätta ord på det. men jag låter bli. världen är fin. punkt.

nej men seriöst.

solen är vacker. och deftones kommer
till hultsfred. way. men vart tog den
taggade sara vägen, som inte kan vänta
tills festivalerna gör henne medvetslös
och stressen äter henne inifrån?
jag älskar att göra ingenting.



an education. en film, ja. den var okej.




sommarkarlstad
- vänner, cykel och glass<3

RSS 2.0